gif

Jaffa

Jaffa fabrika biskvita iz Crvenke osnovana je 1975 godine, na inicijativu nekolicine privrednika iz tog kraja. Godine 1976. započinje se sa proizvodnjom Jaffa cakes biskvita, danas jednog od omiljenih brendova slatkiša. Nekoliko godina kasnije, 1981., u proizvodni asortiman se uvrstio i Munchmallow, koji se svojom jedinstvenošću, zajedno uz Jaffa cakes, brzo uvrstio među omiljene slatkiše kako u Srbiji, tako i u celom regionu.
Kako bi osigurala konstantan vrhunski kvalitet ova dva liderska brenda, Jaffa Crvenka je zaokružila proizvodni ciklus uvođenjem uređaja i tehnologije za sopstvenu proizvodnju šećernog preliva, voćnog želea i čokoladnog preliva, što su značajne komponente gotovog proizvoda i što je u mnogome uticalo na poboljšanje i zadržavanje visokog kvaliteta proizvoda.
Prateći trendove tržišta, Jaffa Crvenka 2004 godine širi svoj asortiman i počinje proizvodnju integralog keksa O’cake. Jaffa Crvenka je bila pionir u ovoj kategoriji, a O’cake brend danas u svom portfoliju ima 8 različitih kombinacija ukusa i zauzima važno mesto na polici integralnog keksa. Počinje se i sa proizvodnjom čajnog peciva pod brendom Domaći keks.