gif

Predstavnici Mercate na sajmu prehrane Anuga

21.12.2017.

/ Interno

Sajam ANUGA je najveći svetski sajam iz oblasti prehrambene industrije i najznačajniji za sve proizvođače širom sveta. Održava se svake druge godine u Kelnu, a ove godine predstavnici Mercate, Vladimir Šćekić, komercijalni direktor i Tomislav Canić, portfolio menadžer za FMCG asortiman, imali su priliku da budu deo ove globalne priče i ostvare veliki broj kontakta sa proizvođačima robe široke potrošnje iz svih krajeva sveta.

Glavne teme ovogodišnjeg sajma bile su održivost, kako je potražnja za konceptom održivosti uticala na inovacije i degradaciju brenda i koji su to drugi veliki trendovi koje možemo očekivati u budućnosti.

Posetioci sajma Anuga 2017 su imali priliku da vide i posete izlagače iz deset različitih prehrambenih kategorija, od kojih su svakako najveću pažnju privukli kategorije Anuga frozen food, Anuga drinks and hot beverages, kao i Anuga organic.

Anuga drink kategorija okupila je 576 izlagača iz celog sveta, među kojima su najpoznatiji Austria Juice, Baltika, Dohler, Gerolsteiner, Pfanner, Riha i Rauch. U kategoriji Anuga hot beverages bilo je prisutno 162 izlagača. Među pristunima su bili DEK, Dr. Suwelack, Dilmah, Establecimiento Las Marias, Instanta i Pellini. Takođe, u ovom segmentu bili su vrlo zanimljivi i izlagači iz Kine, Italije, Japana, Kolumbije, Južne Koreje, Šri Lanke, Turske i Tajvana.

Prema ocenama organizatora, broj posetilaca ovogodišnje Anuge premašio je rekord od više od 160.000 posetilaca