gif

O nama

MERCATA je vodeći distributer robe široke potrošnje na teritoriji Srbije.

Od osnivanja 1991. godine, posvećeni smo distribuciji i igramo značajnu ulogu u razvoju trgovine na domaćem tržištu. Veliki broj prestižnih globalnih, regionalnih i lokalnih brendova iz naše ponude čine širok asortiman koji je naša snaga, od cigareta, kao nama vodeće kategorije, preko prehrambenih proizvoda, kafe, pića, do neprehrambenih proizvoda.

Naše poslovanje funkcioniše u skladu sa najpoznatijim standardom kvaliteta – ISO 9001, koji predstavlja međunarodni standard za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji.

Naši kupci su svi oni koji se bave maloprodajom, počev od velikih trgovačkih lanaca pa sve do malih nezavisnih radnji. Višegodišnjom saradnjom i fokusom na rezultat sa njima smo izgradili kvalitetne odnose poverenja i partnerstva, koji sem uspehu međusobnog poslovanja, značajno doprinose usmeravanju našeg daljeg razvoja.

Snabdevamo mrežu od 18.000 objekata, što nas čini distributerom sa najvećom numeričkom pokrivenošću na tržištu Srbije.

Ono što je Mercatina prednost jeste izuzetna fleksibilnost, razumevanje i osetljivost na potrebe klijenata i to što naš tim čine sposobni, iskusni i posvećeni stručnjaci, apsolutno usmereni na pronalazak rešenja za svaki izazov koji je pred nama. Za nas, svaki partner je dovoljno značajan i velik i uvek tražimo win-win odnos.

Pratimo svetske standarde u strukturi i organizaciji distributivne mreže, kao i u pogledu napretka tehnologije. Svesni smo da živimo u vremenu brzih promena i u okruženju koje zahteva vrhunski kvalitet, tako da svoje poslovanje tome i prilagođavamo.

U cilju unapređenja prodajnih procesa, u sistem smo implementirali nove uređaje Samsung Galaxy Tab Active, kao i ESTEH softver aplikaciju, koji su doneli značajno unapređenje u radu naše prodajne sile i praćenju performansi rezultata samih brendova.

Menadžment

Milan Šarčević

Komercijalni direktor

Milan Šarčević poseduje veliko iskustvo u FMCG  industriji u svim aspektima komercijalne strategije. Tokom svoje dosadašnje karijere bio je odgovoran za uspostavljanje prodajnih procesa, kako u Srbiji tako i u regionu i sticao je iskustvo  u upravljanju  rizikom i promenama. Iskustvo koje poseduje u prodaji se oslanja na razvoj kroz različite pozicije kroz  TT I […]

Pročitajte više

Petar Radovanović

Direktor lanca snabdevanja

Dosadašnja profesionalna karijera sastoji se od 17 godina rada u FMCG industriji na pozicijama i zaduženjima u okviru logistike i lanca snabdevanja. Timu Mercate pridružuje se 1. juna 2017. godine na poziciji direktora lanca snabdevanja. Od 2005-2017. radio je u kompaniji Marbo Product/PepsiCo West Balkans, na pozicijama supervizora logistike (2005-2006) i direktora logistike (2006-2008), a […]

Pročitajte više

Branko Bradić

Portfolio menadžer cigaretaške divizije

Branko Bradić deo je Mercata tima još od osnivanja 2001. godine. Zahvaljujući impresivnim rezultatima ostvarenim nakon samo 3 meseca od osnivanja kompanije, kada je otvoreno 15 distributivnih centara, širom Srbije, od Leskovca, do Subotice, dolazi na mesto direktora prodaje. Aktivno je učestvovao u svim organizacionim, razvojnim i distiributivnim podvizima Mercate, koja danas broji skoro 400 […]

Pročitajte više

Jasmina Nikolić

IT Menadžer

Jasmina je deo Mercata tima od februara 2004. godine. Aktivno sam, od samog početka, učestvovala je u uvođenju i konstantnom unapređivanju poslovnih aplikacija, aplikacija za terenski rad komercijalista i business intelligence aplikacije. Zadužena je za razvoj i implementaciju IT strategije na nivou kompanije Mercata, uvođenje novih softverskih rešenja i njihovu optimizaciju. Diplomirala je na Matematičkom […]

Pročitajte više

Društvena odgovornost

Svesni smo svog značaja, i osećamo odgovornost da sopstveni uticaj koristimo na dobro šire društvene zajednice.

2016

U partnerstvu sa kompanijama BRE i CPM, MERCATA je tokom 2015. i 2016. godine učestvovala u humanitarnoj akciji u kojoj su sredstva za kupovinu korporativnih poklona preusmerena medicinskim ustanovama Institut za neonatologiju i Institut za majku i dete Vukan Čupić. Kroz ovu akciju donirana su 4 pulsna oksimetra Institutu za majku i dete i jedan Injektomat i fototerapijska lampa Institutu za neonatologiju. Donacije su preuzete od strane instituta i raspoređene su po odeljenjima intenzivne i poluintenzivne nege.

2014

Vodeći računa o životnoj sredini i potrebama zajednice, MERCATA je 2014. godine preko kancelarije Vlade Srbije donirala značajna novčana sredstva za obnovu područja koja su stradala u zemljotresu. Posredstvom Skupštine grada Beograda MERCATA je pružila i materijalnu pomoć spasiocima i ugroženom stanovništvu, i u Kraljevu iste godine pomogla izgradnju kuće za porodicu koja je ostala bez doma.
Svi aspekti pomoći ugroženima nisu izostali ni nakon zemljotresa koji je pogodio Japan i posebno grad Fukušimu, kada je MERCATA preko ambasade Japana u Beogradu donirala značajna novčana sredstva za pomoć stradalima u ovoj kataklizmi, koja je bila propraćena i akcijom organizovanja ličnog doniranja.

2013

MERCATA je u periodu od 2010. do 2013. godine sa velikim zadovoljstvom podržala novogodišnju humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića koju tradicionalno organizuje Ušće Tower. Tom prilikom obezbeđeni su pokloni za decu iz Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, “Šekspirova” u Beogradu. U znak zahvalnosti MERCATI je od strane Centra “Šekspirova” dodeljena zahvalnica za pomoć i saradnju u ostvarivanju uslova na zaštiti i rehabilitaciji dece i omladine ometene u razvoju.